What Got You Here Won’t Get You There

What Got You Here Won’t Get You There. How Successful People Become Even More Successful!
By Marshall Goldsmith



Autorul descrie cele mai intalnite 21 de obiceiuri comportamentale daunatoare care contrabalanseaza intentiile si eforturile pozitive in activitatea noastra profesionala. Acesta explica si exemplifica modul in care atitudini si comportamente, ce ne-au condus la succes pana la un moment dat in cariera, ne pot sabota in procesul de dezvoltare pentru a accede un nivel superior.
Cartea este constuita ca un manual care, in prima parte, ne ajuta sa constientizam nivelul la care ne aflam, iar in partea a doua, ne ofera un sistem ce are ca scop eliminarea comportamentelor noastre nocive si cresterea potentialului de dezvoltare.




Cele 21 de obiceiuri comportamentale daunatoare.
  1. Obsesia de a castiga permanent (the need to win at all cost and in all situations): dorinta arzatoare de a castiga permanent orice discutie, cu orice pret si in toate situatiile, cand conteaza, cand nu conteaza, si chiar cand nu are nici un rost.
  2. Adaugand prea multa valoare (adding too much value): dorinta nemarginita de a adauga valoare nesemnificativa (two cents value) la orice discutie. Obsesia de a completa – de a avea ultimul cuvant in orice discutie chiar daca valoarea este minima.
  3. Judecand pe altii (passing judgement): necesitatea de a judeca alte persoane si de a le impune standardele noastre fara sa tinem cont de capacitatile lor si conjunctura situatiei.
  4. Sarcasmul - comentarii distructive (the needless sarcasm):  sarcasmul lipsit de valoare si remarcile care noi credem ca ne fac sa aratam isteti si in acest fel sa impresionam pe altii.
  5. Incepand orice conversatie cu calificative de genul NU, DAR, si/sau INSA: folosirea excesiva a calificativelor NU, DAR, INSA in momentul in care ne sunt comunicate detalii, sau prezentate propuneri de solutionare a problemelor. Folosind aceste calificative noi comunicam de fapt: EU am dreptare, TU gresesti, TU nu stii, TU nu intelegi!
  6. Spunand tuturor cat de destepti suntem: obsesia de a spune / dovedi oamenilor ca suntem mult mai destepti decat cred ei.
  7. Comunicand cand suntem nervosi: folosind volatilitatea emotionala ca instrument managerial.
  8. Negativitatea: obsesia de a impartasi gandurile / convingerile noastre negative, chiar si in momentele cand nu suntem intrebati.
  9. Ascunzând informații (withholding information): refuzul de a face schimb de informații, cu scopul de a menține un avantaj competitional asupra celorlalti.
  10. Incapacitatea de a oferi recunoașterea corespunzătoare: inabilitatea/ teama de a lăuda și recompensa persoanele care depun eforturi si aduc o contributie pozitiva companiei.
  11. A pretinde credit personal pe care nu-l meritam: modul cel mai enervant de a supraestima contribuția noastră la orice succes al echipei.
  12. Cautand/ inventand scuze: necesitatea de a ne justifica comportamentul nesanatos / enervant ca un mod de a fi permanent (asta sunt eu), astfel încât oamenii să ne scuze pentru asta.
  13. Agățându-ne de experientele din trecut: nevoia de a devia/ a disimula vina departe de noi ca individ și a o justifica prin anumite experiente și/sau oameni din trecutul nostru; un alt mod de a  invinui orice sau pe oricine altcineva.
  14. Tratand oamenii tinand cont de anumite preferinte personale (playing favorites): incapacitatea de a vedea ca tratam inegal / nedrept pe ceilalti anagajati.
  15. Refuzul de a ne exprima regretul: incapacitatea de a ne asuma responsabilitatea pentru acțiunile noastre, de a recunoaște că am greșit, sau incapacitatea de a recunoaste modul în care acțiunile noastre îi afectează pe ceilalți.
  16. Nu ascultam: cea mai pasiva - agresiva forma de lipsa de respect a colegilor.
  17. Incapacitatea de a ne exprima recunoștința: forma cea mai de bază de lipsa de maniere, inabilitatea de a spune MULTUMESC.
  18. Pedepsirea mesagerului: reactia imprudenta / prosteasca de a ataca persoanele care din dorinta de a ne ajuta, ne aduc vesti neplacute.
  19. A arunca vina pe altii (passing the buck): nevoia de a invinui toată lumea in afara de noi înșine.
  20. O nevoie obsesiva de a fi „EU": deghizarea si glorificarea greșelile noastre ca virtuți, pur și simplu pentru că acestea sunt cine suntem noi.
  21. Obsesia obiectivelor: una dintre trasaturi paradoxale pe care le acceptam ca motor al succesului nostru. De multe ori, obsesia obiectivelor ne transformă în cineva care nu ar trebui să devenim. Aceasta vine din lipsa de intelegere a ceea ce ne dorim in viata noastra si ceea ce alții doresc ca noi să facem.
--
Tu la ce obicei daunator ai reusit sa renunti?

Cartea poate fi comandata de aici: What Got You Here Won't Get You There (transport gratuit prin curier, la orice comanda, oriunde in tara)

The Bright Stars

Quality means doing it right when no one is looking." - Henry Ford

No comments:

Post a Comment