Legea Pragului Limitativ (The 21 Irrefutable Laws of Leadership)


Legea Pragului Limitativ
(Law of the Lid)


Capacitatea de a conduce determina nivelul de eficacitate al unei persoane. Cu cat mai sus se afla abilitatile de a conduce, cu atat mai sus se afla si pragul potentialului acestuia. Spre exemplu daca in cadrul unei companii, leaderii se afla la nivelul 4, atunci intreaga organizatie va urca la nivelul maxim 3.








Deci, ce putem face sa crestem noi ca lideri si prin aceasta sa crestem si organizatiile din care facem parte?


John Maxwell propune 5 actiuni zilnice care sa duca la cresterea pragului limitativ:

  1. Fii propriul tau leader

De obicei, cand spunem ”leader”, ne gandim la alte persoane. Ne gandim pe cine putem sa conducem. John Maxwell spune ca, pentru a putea sa-i conducem pe altii, mai intai trebuie incepem cu noi insine;  “Daca tu nu te-ai urma, de ce ar face-o altii?” Cea mai buna metoda de a conduce este prin puterea propiului exemplu. Deci, este bine sa ai dezvoltate calitatile si valorile unui leader inainte de a dori sa ii inveti pe altii.

Oamenii fac permanent ceea ce vad, asa ca va conta mult mai putin ceea ce le spui, acestia vor fi puternic influientati de ceea ce te vad facand zi de zi, de exemplul personal. Deci, inainte de a cere cuiva sa te urmeze, fii sigur ca detii si manifesti calitatile unui adevarat leader!

Nu fii un agent de turism care trimite oamenii acolo unde el nu a fost niciodata. Fii un ghid adevarat!

Predam ceea ce stim, insa reproducem ceea ce suntem. Ne dorim sa atragem in echipa noastra colegi care sa aiba integritate, motivatie, energie, dar noi manifestam la randul nostru toate acestea? Nu degeaba se spune “cine se aseamana se aduna”. Chiar daca am reusi sa-i atragem in echipa noastra, vor ramane ei alaturi cand vor descoperi ca avem valori diferite?

  1. Adauga valoare oamenilor
Daca ii ajuti pe oameni sa obtina ceea ce isi doresc, atunci si tu vei obtine ceea ce vrei. Leaderii se concentreaza, in primul rand, asupra persoanelor din jurul lor.

Cum le adaugi valoare celor din jur? Ii pretuiesti, rezonezi cu ei, ii asculti si cresti tu insuti pentru a-i creste si pe ei. Cea mai buna modalitate prin care tu poti deveni mai bun maine este sa inveti ceva nou astazi.

  1. Studiaza leadership-ul
Citeste despre leadership, petrece cat mai mult timp in preajma unor leaderi de succes, fa parte dintr-un mastermind.

  1. Exerseaza leadership-ul
“Practice makes perfect” sau, dupa cum spunem noi, “Repetitia este mama invataturii”. Pune zilnic in aplicare principiile de leadership si rezultatele nu vor intarzia sa apara.

  1. Creste in mod intentionat
Creaza-ti un mediu propice pentru dezvoltare continua, un mediu in care sa ai permanent parte de provocari, priveste inainte si tinteste sus!

--
Tu ce ai facut AZI pentru a-ti creste nivelul de leadership?

Cartea poate fi comandata de aici: 21 Irrefutable Laws of Leadership (transport gratuit prin curier, la orice comanda, oriunde in tara).

The Bright Stars

Quality means doing it right when no one is looking." - Henry Ford

No comments:

Post a Comment